Bagatin Makeover Bagatin Makeover
Ivana Skazlić

Ivana Skazlić

Ivana Skazlić

NovaTV Ekstremni Makeover 2020

Moja se figura jako promijenila, ali i način života. Imala sam iznimno povjerenje u liječnike i potpuno sam se predala tako da sad ponosno hodam dalje.

 

Sesvete, 39 godina

Ivana dolazi iz Sesveta, ima 39 godina i brižna je supruga i majka dvojice tinejdžera u dobi od 14 i 17 godina. Trenutno je nezaposlena, a u svoje slobodno vrijeme  svoju kreativnost koristi kako bi svojim prijateljicama uređivala nokte. Sve što je vezano uz crtanje je iznimno opušta i čini sretnom.

Ivanino nezadovoljstvo u zrcalu godinama je raslo zbog izgleda grudi. Naime nakon dviju trudnoća i dojenja, one su izgubile svoj oblik te djelovanjem godina sve su se više opuštale. S tim u vezi je povezan i izgled trbuha. Iako redovito vježba i bila je na nekoliko različitih dijeta, Ivana se nikako nije mogla riješiti nakupina masnog tkiva na trbuhu čime je cjelokupan dojam tijelom ostao poražavajući. Svoje nezadovoljstvo, kao i većina drugih, prikrivala je odjećom kako se ne bi istaknuli nedostaci, a trajne dijete dovele su i do smanjenja te gubitka forme stražnjice.

Najgori su bili ljetni periodi i odlasci na plažu. Prilikom kupnje kupaćeg kostima redovito je iz dućana izlazila nezadovoljna jer nije mogla kupiti ono što joj se sviđa nego onaj koji će održati formu njenih grudi kako ne bi „ispadale“ prilikom plivanja te gaćice koje bi prikrile trbuh, a naglasile stražnjicu. Zbog toga se osjećala jako nezadovoljno i tužno.

Odluka za ekstremni makeover tako je došla prirodno kako bi vratila izgubljeno samopouzdanje. Operacije je nije bilo ni najmanje strah jer se veselila što će napokon moći kupiti ono što želi, a ne ono što mora.

Dr.sc. Dinko Bagatin, dr. med, vrhunski stručnjak plastične i estetske kirurgije, već pri prvim konzultacijama dogovorio je s Ivanom kako je potrebno podignuti grudi, a potom je slijedila ugradnja implantata, posebno pazeći da odabrani implantat odgovara širini grudi. Prema riječima dr. Bagatina jedna je to od najzahtjevnijih operacija na tijelu jer iziskuje podizanje grudi te formaciju omotača.

Uz to, bilo je potrebno oblikovati i tijelo. Liposukcijom se djelovalo na sva tri dijela trbušne stjenke – gornje, centralne i donje te konturiranje muskulature. Liposukcija je za Ivanu bio izvrstan zahvat jer vježbanjem i dijetama nije uspjela postići željeni oblik, stoga se kirurškim putem kontura njenog tijela ujednačila i dala izvrsnu formu. Manjak muskulature na stražnjici bio je prisutan i s jedne i s druge strane gdje se potom dodalo masnog tkiva kako bi ona dobila lijep, zaokružen oblik.

Nakon konzultacija, uslijedilo je snimanje VECTRA XT 3D uređajem kojim se Ivani pokazalo njeno trenutno stanje tijela te kako će ono izgledati po operaciji. Ivana nije krila zadovoljstvo i nestrpljivost da se napokon pogleda zadovoljna u ogledalo. Ivana je željno iščekivala ispunjenje svih želja, odnosno osjećaj sreće u svome tijelu, a rekla je kako joj je prva destinacija – trgovina s kupaćim kostimima.

Po operaciji, dr. Dinko Bagatin je bio zadovoljan ishodom. Objasnio je kako je Ivana oduvijek imala velike grudi i kako je njena želja za povratkom na to bila sasvim uobičajena te joj konturama tijela savršeno odgovara. Konture tijela sada su bile puno jasnije izražene i Ivana je dobila formu tzv. pješčanog sata. Osim dr. Dinka, i Ivana je bila jako zadovoljna.

Po ponovnom dolasku u Polikliniku, medicinska kozmetologinja Lana Valenčak Ivani je pripremila decollete perfecton, tretman kojim se pomlađuje područje dekoltea, reduciraju horizontalne i vertikalne bore, zateže koža, uklanjanju sitne pjegice kako bi dekolte izgledao još privlačnije.

Tretman se sastoji od Reviderm mikrodermoabrazije kojom se skida mrtvi sloj rožnatih stanica i priprema za daljnje korake. Potom slijedi ultrazvuk kojim se vraća vlažnost u potkožje te se minimiziraju bore, a snažne stanice migriraju prema površini kože.

Ivanina promjena jako je utjecala na njeno poimanje sebe, svoga tijela i samopouzdanja. Kupnja odjeće nije se više svodila na izbor koji joj stoji zbog figure, nego na sve ono što je godinama priželjkivala, a nije mogla.

 

Galerija

Vrijednost
Vrijednost makeovera

73.000 kn / 9.688,77 €

Fiksni tečaj konverzije iznosi 7,53450 kn za 1 €.

Povezani članci

Martina Galinović

Martina Galinović

Martina Galinović

NovaTV Ekstremni Makeover 2020

Liječnički tim me ugodno iznenadio svojom stručnošću, a u Poliklinici sam se osjećala ugodno i informirano. Sada sam ponosna na svoj izgled – i nema više skrivanja na plaži!

 

Petrijevci, 37 godina

Martina je 37-godišnja kućanica i majka troje djece iz Petrijevaca u blizini Osijeka. U dobi od dvije i pol godine dogodila joj je se nesreća. Naime, po sebi je prolila vruće mlijeko što je ostavilo za posljedicu opekotine trećeg stupnja po torzu, posebno grudima, a to je bio glavni razlog zbog kojeg se odlučila prijaviti na Ekstremni makeover. Zbog teškog stanja, liječnici su se borili za njen život, stoga se cijeli svoj život pravdala i objašnjavala zašto nosi jednodijelne kupaće kostime i širokim majicama pokriva svoje tijelo.

Nakon triju trudnoća Martini je „ostao“ i trbuh kojeg se nije mogla riješiti, što je dodatno narušavao pogled u ogledalu. A funkcionalni problem stvarao je sve više i nos – starenjem se pogoršala mogućnost disanja na jednu nosnicu što je izazivalo nesnosne glavobolje i migrene. Uz to, starenje je uzrokovalo i višak kože na kapcima koja je stvorila umoran i tužan pogled, inače vrlo vedre Martine.

Kroz smijeh, ali i sa suzom u očima, Martina je s nama podijelila kako je njeno očekivanje od transformacije da će napokon imati grudi koje nije imala priliku razviti prirodnim putem.

S obzirom na Martininu problematiku, dva su tima aktivno radila na njenoj transformaciji. Korekcije na licu provodio je maksilofacijalni tim s doktorom Tomicom Bagatinom na čelu, dok je operaciju grudi i uklanjanje masnih naslaga provodio tim dr.sc. Dinka Bagatina, dr.med.

Prilikom prvih konzultacija, dr. Tomica Bagatin zaključio je kako je korekcija nosa primarno funkcionalna operacija jer je Martina, osim što nije disala na lijevu nosnicu, imala problem i s desnom nosnicom –  desna pregrada joj je opstruirala dišni sustav, čime je ova operacija postala nužna. Korekcijom devijacije pregrade dobivamo i na pravilnosti nosa, a kako bi ga smanjio, dr. Bagatin je odlučio suziti nosnice i oblikovati vršak. Rinoplastika je jedna od najčešćih operacija u Poliklinici Bagatin kojom se funkcionalna problematika vezana uz disanje uspješno rješava, a da pri tome dobijemo i estetski rezultat.

Osim nosa, dr. Tomica Bagatin odlučio je kako će se Martinin pogled osvježiti korekcijom gornjih kapaka podizanjem nabora kapka, micanjem suvišne kože i preraspodjelom masnih jastučića.

Dr. Dinko Bagatin proveo je opsežnu operaciju u kojoj je korigirao asimetričnost dojki, podigao ih i upotpunio mastima kako bi se dobio željeni oblik. Također, ustvrdio je kako je Martinina trbušna stjenka opuštena pa je zato izvršen i zahvat obrnute abdominoplastike, a potom i liposukcija trbušne stjenke. Masne naslage na bokovima i donjem dijelu leđa uklonjene su VASERlipo ultrazvučnom liposukcijom koja može ukloniti problematična područja i otkriti glatke konture tijela.

Abdominoplastika je zahvat kojim se uspješno reduciraju masne naslage s trbuha koje se ne mogu reducirati vježbanjem i prehranom, a liposukcijom djelotvorno uklanjamo sve nakupine masnoća kako bi se oblik tijela preoblikovao i ljepše formirao.

Uspješno izvršene korekcije Martinu su ostavile bez teksta i sa samopouzdanim osmjehom na licu. Po ponovnom dolasku u Polikliniku Bagatin, nutricionistica Tea Premoša obavila je detaljnu analizu Martininog tijela pomoću Styku, revolucionarnog 3D skenera, koji pruža stvaran prikaz tijela, detaljan sastav tijela i podatke mjerenja pojedinaca. Stvarajući izuzetno točan 3D model i pružajući stotine preciznih tjelesnih mjera u svega nekoliko sekundi, nutricionistica Tea dala je Martini preporuku o mediteranskoj prehrani i kretanju kako bi se zadržala forma tijela i vitak stas.

Konačno, Martina je bila iznimno sretna jer joj se ostvarila želja da napokon obuče odjeću kakvu je oduvijek htjela, a i normalno disanje omogućilo joj je da glavobolje u potpunosti nestanu. „Nova ja“ za Martinu je dobilo novo značenje – osim prekrasnog izgleda uspjela se riješiti i osjećaja nezadovoljstva te manjka samopouzdanja koje ju je pratilo cijeli život.

 

Galerija

Vrijednost
Vrijednost makeovera

123.600 kn / 16.404,54 €

Fiksni tečaj konverzije iznosi 7,53450 kn za 1 €.

Povezani članci

Marina Matošević

Marina Matošević Petrović

Marina Matošević Petrović

NovaTV Ekstremni Makeover 2020

Pogled u ogledalo nakon zahvata bio je sve ono što sam si godinama priželjkivala!

 

Račinovci, 30 godina

Marina dolazi iz Račinovaca, mjesta na samom jugu Vukovarsko-srijemske županije, ima 30 godina i ponosna je majka dvoje djece. Vedrog je karaktera i vrlo brižna, no nezadovoljna izgledom svoga lica, ponajviše „grbom“ svoga nosa.

Neprivlačan nos doveo je do toga da se ujutro ne voli gledati u zrcalo, ali i stalan osjećaj koji je prati kamo god da krene – da ljudi neprestano u nju gledaju upravo zbog nosa. Iako je s godinama prestalo, tijekom djetinjstva, djeca su je znala zadirkivati i zvati „Pinokio“. Poljuljano samopouzdanje naglasile su i odstojeće uške zbog kojih ne voli nositi podignutu kosu, a u konačnici zbog toga izbjegava i obiteljske fotografije.

Nestrpljiva i sigurna u ishod koji će joj vratiti samopouzdanje te oduševljena što će po operaciji i ona moći raditi popularne selfije i imati mnoštvo fotografija, prijavila se na Ekstremni Makeover. Poliklinika Bagatin sa svojim stručnim timom za maksilofacijalne zahvate, objeručke je prihvatila taj zadatak kako bi Marina napokon ponosno stvarala uspomene sa svojim suprugom i djecom.

Dr.med. Tomica Bagatin konzultacije je obavio najprije snimajući Marinu najnaprednijim uređajem VECTRA XT 3D kojim je učinjena simulacija kako će odraz u zrcalu izgledati nakon učinjenih korekcija. Zaključak koji su zajedno dr.Bagatin i Marina donijeli bio je da će zahvat obuhvatiti blefaroplastiku, odnosnu korekciju očnih kapaka, rinoplastiku i korekciju odstojećih uški. Marina nije mogla sakriti oduševljenje kada je vidjela svoje lice u novom svjetlu.

Kako bi se otvorio pogled, naglasak stavio na Marinine lijepe oči i licu dala nova svježina, prvi zahvat bila je korekcija očnih kapaka ili blefaroplastika, kojom se uklanja višak kože. „Nije bitno koliko se kože odstrani, već koliko ostane“ – a upravo time je postignuta savršena harmonija za otvoreniji pogled.

Drugi korak bila je rinoplastika, odnosno korekcija nosa, kako bi se smanjila grba i podigao vrh nosa, a krajnji rezultat je manji nos – i u pogledu širine, ali i veličine. Međutim, Marinin problem s nosom nije bio samo estetske prirode, nego i funkcionalne, stoga se ovom operacijom korigirala i pregrada nosa kojom je omogućeno normalno disanje. „Oblikovali smo nos tako da smo riješili problematiku profila, malo smo podignuli vrh, suzili vršak i piramidu te tako osigurali prohodnost dišnih putova“ pojasnio je dr.med. Tomica Bagatin.

Posljednji korak bila je korekcija odstojećih uški kako bi ih približili stražnjem dijelu glave te kako bi se dobila bolja simetrija lica, ali i kako ne bi više ulazile u fokus pogleda promatrača.

U jednom od kasnijih dolazaka Marine u Polikliniku Bagatin, odlučili smo oblikovati njeno tijelo pomoću Zerone, hladnog lasera. Ova neinvazivna alternativa liposukciji djeluje duboko na masne stanice koje se potom pomoću limfne drenaže izlučuju iz organizma. Nakon dviju trudnoća i ostataka masnih naslaga, medicinska kozmetologinja Anamarija Platnar objasnila je Marini kako će njen izgled, uz pomoć ovog tretmana, pravilne prehrane i tjelovježbe biti znatno bolji, a samopouzdanje veće.

Nakon transformacije, Marina je bila jako uzbuđena, sretna i zadovoljna svojim izgledom. Iskustvo s Poliklinikom Bagatin opisala je kao fenomenalno iskustvo koji je ostvario sve ono što je godinama priželjkivala, a dr. Tomica Bagatin je ispunio sva njena očekivanja. Iskren osmijeh nakon pogleda u zrcalo pokazao je koliko joj je ova promjena utjecala na prihvaćanje sebe i svojih kvaliteta.

 

Galerija

Vrijednost
Vrijednost makeovera

50.100 kn / 6.649,41 €

Fiksni tečaj konverzije iznosi 7,53450 kn za 1 €.

Povezani članci

Nataša Hison

Nataša Hison

Nataša Hison

NovaTV Ekstremni Makeover 2020

Izgubila sam preko 30 kilograma, a ono što nisam mogla učiniti je maknuti višak kože koji mi je stvarao veliku nelagodu. Tu je uskočio vrhunski tim dr. Dinka Bagatina, zato ja sad jedva čekam ljeto da isfuram svoju novu liniju na moru!

 

Zagreb, 41 godina

Nataša je Varaždinka koja živi u Zagrebu, ima 41 godinu i ponosna je majka troje djece. Voli trčati i vrijeme provoditi s djecom na školskim terenima igrajući košarku ili vozeći bicikl te generalno vodi aktivan način života. Tijekom tri trudnoće, skupila je višak kilograma što je bio razlog da počne s aktivnim životom tijekom kojeg je smršavila 38 kilograma u 6 godina.

Kilogrami su otišli, no višak kože na trbuhu od izgubljenih kilograma je ostao. Kroz smijeh je ispričala o ljetu i odlascima na plažu jer je uvijek nosila jednodijelne kupaće kostime. Voli se lijepo oblačiti, a s obzirom na to da radi kao administrativni tajnik, to je i vrlo poželjno. No kupovanje odjeće predstavljalo je pravu noćnu moru zbog pogleda u ogledalo i odjeće koja ne pristaje. Često se pitala zašto je uopće pokušavala skinuti kilograme jer se na „buckama“ navedeni problem ne primjećuje. Sav trud koji je ulagala u poboljšanje izgleda, jačanje mišića i dobar izgled, ostao je „skriven“ pod neželjenom kožom stoga se odlučila na Ekstremni makeover kako bi ugledala svoje mišiće na kojima vrijedno radi posljednjih godina.

Najprije su uslijedile konzultacije kod najboljeg stručnjaka, dr.sc. Dinka Bagatina, dr. med. koji je pojasnio kako je Natašin najveći problem trbušna stijenka, postojanje mnogobrojnih strija, opuštena koža i slabiji trbušni zid. Natašin primjer jedan je od tipičnih primjera ljudi koji se odluče za abdominoplastiku. Abdominoplastika ili „tummy tuck” zahvat je kojim se tretira jako opuštena koža i mišići na trbuhu, i to uglavnom poslije velikog povećanja tjelesne težine ili velikog gubitka iste. Višak kože i masnog tkiva u području trbuha može predstavljati, kao kod Nataše, veliko estetsko i psihičko opterećenje, ali može dovesti i do značajnih zdravstvenih poteškoća. Ako se dijetom i vježbom ne popravlja ozbiljna opuštenost mišića, posebno nakon nekoliko trudnoća, ova je metoda iznimno efikasna pa se zato Nataša za nju i odlučila.

Također, dr. Bagatin je ustvrdio da postoji i višak potkožnog masnog tkiva na bokovima i donjem dijelu leđa što znači da uz abdominoplastiku treba biti obavljena i  temeljita liposukcija trbušne stijenke, bokova i donjeg dijela leđa te je potrebno približiti ravne trbušne mišiće. Krajnji rezultat? Lijepa i ženstvena figura pješčanog sata.

Nakon zahvata, Natašine konture trbušne stijenke, bokova, donjeg dijela leđa, ali i grudi te stražnica dobili su novi oblik. Nataša nije skrivala osmijeh na licu, a jedva je čekala nastaviti s daljnjim fizičkim aktivnostima i vježbanjem kako bi postigla još bolje rezultate.

Također, u jednom od posjeta Poliklinici Bagatin, Nataša se našla u sigurnim rukama vrsne stručnjakinje Ane Mogulić na laserskoj epilaciji. Naime Natašina velika želja je ponosna šetnja plažom, a uz dobru figuru ide i laserska epilacija za trajno uklanjanje neželjenih dlačica. Redovitim dolascima dlačice je moguće reducirati i do 90 % uz pomoću vrhunskog diodnog lasera.

Nezadovoljstvo odrazom u ogledalo i kupnje dva-tri broja većeg konfekcijskog broja odjeće ostali su u Natašinoj prošlosti. S novim izgledom njeno je samopouzdanje poraslo, a sreću nije skrivala. Iznimno je zadovoljna i oduševljena Poliklinikom Bagatin i dr. Bagatinom jer se osjećala sigurno i upoznato sa svim procedurama te je izjavila kako jedva čeka ljeto da „isfura“ novu liniju.

 

Galerija

Vrijednost
Vrijednost makeovera

86.500 kn / 11.480,52 €

Fiksni tečaj konverzije iznosi 7,53450 kn za 1 €.

Povezani članci

Marijana Kesić

Marijana Kesić

Marijana Kesić

NovaTV Ekstremni Makeover 2020

Jako sam zadovoljna boravkom u Poliklinici! Svi koji imaju problem s disanjem i nisu zadovoljni izgledom svoga nosa – od srca preporučujem Polikliniku Bagatin.

 

Dugo selo, 36 godina

Marijana je tridesetšestogodišnja supruga i majka dvoje djece koja dolazi iz Dugog Sela. Oduvijek je smatrala kako joj nos ne odgovara uz ostatak lica, prvenstveno kada se gleda iz profila te se našalila kako nema mobitel pun svojih selfija za razliku od mnogih drugih mladih žena. Izgled njenog nosa utjecao je na cjelokupni dojam i psihološko stanje zbog kojeg je prilikom upoznavanja s drugim ljudima najčešće razmišljala o tome gledaju li oni samo u njen nos. Uz navedene estetske probleme, Marijanu su mučili i zdravstveni – devijacija septuma, odnosno otežano disanje na lijevoj nosnici.

Odlučila je dati sebi i svom izgledu novu priliku kojom bi se povećalo njeno samopouzdanje te kako bi prihvatila samu sebe. Minimalne strahove od operacije prevladala je uzbuđenjem i svojim vedrim karakterom te se prijavila na makeover. S nestrpljenjem je očekivala konačan ishod, a s njom i njeni najbliži.

Doktor Tomica Bagatin na konzultacijama i pregledu pomoću Vectra XT 3D uređaja objasnio je kako je „nos u cijelosti veći, izraženiji je profil i dužina vrška nosa, a također su izražene i dugačke, široke nosnice te nosna pregrada koja ide više u lijevu stranu što otežava disanje“.

Dogovoreno je kako će se nos skratiti u cijelosti, smanjiti profil, suziti i smanjiti veličinu vrška i smanjiti dužinu nosnica kako bi nos ostao po karakteru isti, samo manji i harmoničniji u odnosu na ostatak Marijaninog malog lica. Osim toga, korigirala se i problematika disanja te se otvorili dišni putovi koji su stvarali funkcionalni problem. Kada je uklonjeno sve ono što je bilo „višak“ te kada su se kosti i hrskavice suzile, sve je „nadograđeno čvrstom armaturom“ kako bi deblja koža na kraju dala lijep i prirodan rezultat.

Tijekom idućeg Marijaninog dolaska u Polikliniku Bagatain, naša medicinska kozmetologinja Lana Valenčak napravila je tretman laserskog pomlađivanje kože lica uz pomoć MeDioStar NeXT lasera koji funkcionira na način da oštećuje sam kolagen kako bi se on ponovno počeo povezivati u lance i na taj način postigao lifting efekt i vratio sjaj koži.

Marijanino lice je na kraju zablistalo, a kako je i sama više puta navela, vrlo je zadovoljna korekcijom svoga nosa – profil je ljepši te više nema problema s disanjem. Izjavila je kako je jako zadovoljna boravkom u Poliklinici, a uz vraćeno samopouzdanje dala je i svima savjet da se odvaže na ovakve korekcije jer je život samo jedan!

 

Galerija

Vrijednost
Vrijednost makeovera

35.900 kn / 4.764,75 €

Fiksni tečaj konverzije iznosi 7,53450 kn za 1 €.

Povezani članci