Bagatin Makeover Bagatin Makeover

Martina Galinović

NovaTV Ekstremni Makeover 2020

Liječnički tim me ugodno iznenadio svojom stručnošću, a u Poliklinici sam se osjećala ugodno i informirano. Sada sam ponosna na svoj izgled – i nema više skrivanja na plaži!

 

Petrijevci, 37 godina

Martina je 37-godišnja kućanica i majka troje djece iz Petrijevaca u blizini Osijeka. U dobi od dvije i pol godine dogodila joj je se nesreća. Naime, po sebi je prolila vruće mlijeko što je ostavilo za posljedicu opekotine trećeg stupnja po torzu, posebno grudima, a to je bio glavni razlog zbog kojeg se odlučila prijaviti na Ekstremni makeover. Zbog teškog stanja, liječnici su se borili za njen život, stoga se cijeli svoj život pravdala i objašnjavala zašto nosi jednodijelne kupaće kostime i širokim majicama pokriva svoje tijelo.

Nakon triju trudnoća Martini je „ostao“ i trbuh kojeg se nije mogla riješiti, što je dodatno narušavao pogled u ogledalu. A funkcionalni problem stvarao je sve više i nos – starenjem se pogoršala mogućnost disanja na jednu nosnicu što je izazivalo nesnosne glavobolje i migrene. Uz to, starenje je uzrokovalo i višak kože na kapcima koja je stvorila umoran i tužan pogled, inače vrlo vedre Martine.

Kroz smijeh, ali i sa suzom u očima, Martina je s nama podijelila kako je njeno očekivanje od transformacije da će napokon imati grudi koje nije imala priliku razviti prirodnim putem.

S obzirom na Martininu problematiku, dva su tima aktivno radila na njenoj transformaciji. Korekcije na licu provodio je maksilofacijalni tim s doktorom Tomicom Bagatinom na čelu, dok je operaciju grudi i uklanjanje masnih naslaga provodio tim dr.sc. Dinka Bagatina, dr.med.

Prilikom prvih konzultacija, dr. Tomica Bagatin zaključio je kako je korekcija nosa primarno funkcionalna operacija jer je Martina, osim što nije disala na lijevu nosnicu, imala problem i s desnom nosnicom –  desna pregrada joj je opstruirala dišni sustav, čime je ova operacija postala nužna. Korekcijom devijacije pregrade dobivamo i na pravilnosti nosa, a kako bi ga smanjio, dr. Bagatin je odlučio suziti nosnice i oblikovati vršak. Rinoplastika je jedna od najčešćih operacija u Poliklinici Bagatin kojom se funkcionalna problematika vezana uz disanje uspješno rješava, a da pri tome dobijemo i estetski rezultat.

Osim nosa, dr. Tomica Bagatin odlučio je kako će se Martinin pogled osvježiti korekcijom gornjih kapaka podizanjem nabora kapka, micanjem suvišne kože i preraspodjelom masnih jastučića.

Dr. Dinko Bagatin proveo je opsežnu operaciju u kojoj je korigirao asimetričnost dojki, podigao ih i upotpunio mastima kako bi se dobio željeni oblik. Također, ustvrdio je kako je Martinina trbušna stjenka opuštena pa je zato izvršen i zahvat obrnute abdominoplastike, a potom i liposukcija trbušne stjenke. Masne naslage na bokovima i donjem dijelu leđa uklonjene su VASERlipo ultrazvučnom liposukcijom koja može ukloniti problematična područja i otkriti glatke konture tijela.

Abdominoplastika je zahvat kojim se uspješno reduciraju masne naslage s trbuha koje se ne mogu reducirati vježbanjem i prehranom, a liposukcijom djelotvorno uklanjamo sve nakupine masnoća kako bi se oblik tijela preoblikovao i ljepše formirao.

Uspješno izvršene korekcije Martinu su ostavile bez teksta i sa samopouzdanim osmjehom na licu. Po ponovnom dolasku u Polikliniku Bagatin, nutricionistica Tea Premoša obavila je detaljnu analizu Martininog tijela pomoću Styku, revolucionarnog 3D skenera, koji pruža stvaran prikaz tijela, detaljan sastav tijela i podatke mjerenja pojedinaca. Stvarajući izuzetno točan 3D model i pružajući stotine preciznih tjelesnih mjera u svega nekoliko sekundi, nutricionistica Tea dala je Martini preporuku o mediteranskoj prehrani i kretanju kako bi se zadržala forma tijela i vitak stas.

Konačno, Martina je bila iznimno sretna jer joj se ostvarila želja da napokon obuče odjeću kakvu je oduvijek htjela, a i normalno disanje omogućilo joj je da glavobolje u potpunosti nestanu. „Nova ja“ za Martinu je dobilo novo značenje – osim prekrasnog izgleda uspjela se riješiti i osjećaja nezadovoljstva te manjka samopouzdanja koje ju je pratilo cijeli život.

 

Galerija

Vrijednost
Vrijednost makeovera

123.600 kn / 16.404,54 €

Fiksni tečaj konverzije iznosi 7,53450 kn za 1 €.

Povezani članci