Bagatin Makeover Bagatin Makeover

Marina Matošević Petrović

NovaTV Ekstremni Makeover 2020

Pogled u ogledalo nakon zahvata bio je sve ono što sam si godinama priželjkivala!

 

Račinovci, 30 godina

Marina dolazi iz Račinovaca, mjesta na samom jugu Vukovarsko-srijemske županije, ima 30 godina i ponosna je majka dvoje djece. Vedrog je karaktera i vrlo brižna, no nezadovoljna izgledom svoga lica, ponajviše „grbom“ svoga nosa.

Neprivlačan nos doveo je do toga da se ujutro ne voli gledati u zrcalo, ali i stalan osjećaj koji je prati kamo god da krene – da ljudi neprestano u nju gledaju upravo zbog nosa. Iako je s godinama prestalo, tijekom djetinjstva, djeca su je znala zadirkivati i zvati „Pinokio“. Poljuljano samopouzdanje naglasile su i odstojeće uške zbog kojih ne voli nositi podignutu kosu, a u konačnici zbog toga izbjegava i obiteljske fotografije.

Nestrpljiva i sigurna u ishod koji će joj vratiti samopouzdanje te oduševljena što će po operaciji i ona moći raditi popularne selfije i imati mnoštvo fotografija, prijavila se na Ekstremni Makeover. Poliklinika Bagatin sa svojim stručnim timom za maksilofacijalne zahvate, objeručke je prihvatila taj zadatak kako bi Marina napokon ponosno stvarala uspomene sa svojim suprugom i djecom.

Dr.med. Tomica Bagatin konzultacije je obavio najprije snimajući Marinu najnaprednijim uređajem VECTRA XT 3D kojim je učinjena simulacija kako će odraz u zrcalu izgledati nakon učinjenih korekcija. Zaključak koji su zajedno dr.Bagatin i Marina donijeli bio je da će zahvat obuhvatiti blefaroplastiku, odnosnu korekciju očnih kapaka, rinoplastiku i korekciju odstojećih uški. Marina nije mogla sakriti oduševljenje kada je vidjela svoje lice u novom svjetlu.

Kako bi se otvorio pogled, naglasak stavio na Marinine lijepe oči i licu dala nova svježina, prvi zahvat bila je korekcija očnih kapaka ili blefaroplastika, kojom se uklanja višak kože. „Nije bitno koliko se kože odstrani, već koliko ostane“ – a upravo time je postignuta savršena harmonija za otvoreniji pogled.

Drugi korak bila je rinoplastika, odnosno korekcija nosa, kako bi se smanjila grba i podigao vrh nosa, a krajnji rezultat je manji nos – i u pogledu širine, ali i veličine. Međutim, Marinin problem s nosom nije bio samo estetske prirode, nego i funkcionalne, stoga se ovom operacijom korigirala i pregrada nosa kojom je omogućeno normalno disanje. „Oblikovali smo nos tako da smo riješili problematiku profila, malo smo podignuli vrh, suzili vršak i piramidu te tako osigurali prohodnost dišnih putova“ pojasnio je dr.med. Tomica Bagatin.

Posljednji korak bila je korekcija odstojećih uški kako bi ih približili stražnjem dijelu glave te kako bi se dobila bolja simetrija lica, ali i kako ne bi više ulazile u fokus pogleda promatrača.

U jednom od kasnijih dolazaka Marine u Polikliniku Bagatin, odlučili smo oblikovati njeno tijelo pomoću Zerone, hladnog lasera. Ova neinvazivna alternativa liposukciji djeluje duboko na masne stanice koje se potom pomoću limfne drenaže izlučuju iz organizma. Nakon dviju trudnoća i ostataka masnih naslaga, medicinska kozmetologinja Anamarija Platnar objasnila je Marini kako će njen izgled, uz pomoć ovog tretmana, pravilne prehrane i tjelovježbe biti znatno bolji, a samopouzdanje veće.

Nakon transformacije, Marina je bila jako uzbuđena, sretna i zadovoljna svojim izgledom. Iskustvo s Poliklinikom Bagatin opisala je kao fenomenalno iskustvo koji je ostvario sve ono što je godinama priželjkivala, a dr. Tomica Bagatin je ispunio sva njena očekivanja. Iskren osmijeh nakon pogleda u zrcalo pokazao je koliko joj je ova promjena utjecala na prihvaćanje sebe i svojih kvaliteta.

 

Galerija

Vrijednost
Vrijednost makeovera

50.100 kn / 6.649,41 €

Fiksni tečaj konverzije iznosi 7,53450 kn za 1 €.

Povezani članci