Bagatin Makeover Bagatin Makeover

Ivana Skazlić

NovaTV Ekstremni Makeover 2020

Moja se figura jako promijenila, ali i način života. Imala sam iznimno povjerenje u liječnike i potpuno sam se predala tako da sad ponosno hodam dalje.

 

Sesvete, 39 godina

Ivana dolazi iz Sesveta, ima 39 godina i brižna je supruga i majka dvojice tinejdžera u dobi od 14 i 17 godina. Trenutno je nezaposlena, a u svoje slobodno vrijeme  svoju kreativnost koristi kako bi svojim prijateljicama uređivala nokte. Sve što je vezano uz crtanje je iznimno opušta i čini sretnom.

Ivanino nezadovoljstvo u zrcalu godinama je raslo zbog izgleda grudi. Naime nakon dviju trudnoća i dojenja, one su izgubile svoj oblik te djelovanjem godina sve su se više opuštale. S tim u vezi je povezan i izgled trbuha. Iako redovito vježba i bila je na nekoliko različitih dijeta, Ivana se nikako nije mogla riješiti nakupina masnog tkiva na trbuhu čime je cjelokupan dojam tijelom ostao poražavajući. Svoje nezadovoljstvo, kao i većina drugih, prikrivala je odjećom kako se ne bi istaknuli nedostaci, a trajne dijete dovele su i do smanjenja te gubitka forme stražnjice.

Najgori su bili ljetni periodi i odlasci na plažu. Prilikom kupnje kupaćeg kostima redovito je iz dućana izlazila nezadovoljna jer nije mogla kupiti ono što joj se sviđa nego onaj koji će održati formu njenih grudi kako ne bi „ispadale“ prilikom plivanja te gaćice koje bi prikrile trbuh, a naglasile stražnjicu. Zbog toga se osjećala jako nezadovoljno i tužno.

Odluka za ekstremni makeover tako je došla prirodno kako bi vratila izgubljeno samopouzdanje. Operacije je nije bilo ni najmanje strah jer se veselila što će napokon moći kupiti ono što želi, a ne ono što mora.

Dr.sc. Dinko Bagatin, dr. med, vrhunski stručnjak plastične i estetske kirurgije, već pri prvim konzultacijama dogovorio je s Ivanom kako je potrebno podignuti grudi, a potom je slijedila ugradnja implantata, posebno pazeći da odabrani implantat odgovara širini grudi. Prema riječima dr. Bagatina jedna je to od najzahtjevnijih operacija na tijelu jer iziskuje podizanje grudi te formaciju omotača.

Uz to, bilo je potrebno oblikovati i tijelo. Liposukcijom se djelovalo na sva tri dijela trbušne stjenke – gornje, centralne i donje te konturiranje muskulature. Liposukcija je za Ivanu bio izvrstan zahvat jer vježbanjem i dijetama nije uspjela postići željeni oblik, stoga se kirurškim putem kontura njenog tijela ujednačila i dala izvrsnu formu. Manjak muskulature na stražnjici bio je prisutan i s jedne i s druge strane gdje se potom dodalo masnog tkiva kako bi ona dobila lijep, zaokružen oblik.

Nakon konzultacija, uslijedilo je snimanje VECTRA XT 3D uređajem kojim se Ivani pokazalo njeno trenutno stanje tijela te kako će ono izgledati po operaciji. Ivana nije krila zadovoljstvo i nestrpljivost da se napokon pogleda zadovoljna u ogledalo. Ivana je željno iščekivala ispunjenje svih želja, odnosno osjećaj sreće u svome tijelu, a rekla je kako joj je prva destinacija – trgovina s kupaćim kostimima.

Po operaciji, dr. Dinko Bagatin je bio zadovoljan ishodom. Objasnio je kako je Ivana oduvijek imala velike grudi i kako je njena želja za povratkom na to bila sasvim uobičajena te joj konturama tijela savršeno odgovara. Konture tijela sada su bile puno jasnije izražene i Ivana je dobila formu tzv. pješčanog sata. Osim dr. Dinka, i Ivana je bila jako zadovoljna.

Po ponovnom dolasku u Polikliniku, medicinska kozmetologinja Lana Valenčak Ivani je pripremila decollete perfecton, tretman kojim se pomlađuje područje dekoltea, reduciraju horizontalne i vertikalne bore, zateže koža, uklanjanju sitne pjegice kako bi dekolte izgledao još privlačnije.

Tretman se sastoji od Reviderm mikrodermoabrazije kojom se skida mrtvi sloj rožnatih stanica i priprema za daljnje korake. Potom slijedi ultrazvuk kojim se vraća vlažnost u potkožje te se minimiziraju bore, a snažne stanice migriraju prema površini kože.

Ivanina promjena jako je utjecala na njeno poimanje sebe, svoga tijela i samopouzdanja. Kupnja odjeće nije se više svodila na izbor koji joj stoji zbog figure, nego na sve ono što je godinama priželjkivala, a nije mogla.

 

Galerija

Vrijednost
Vrijednost makeovera

73.000 kn / 9.688,77 €

Fiksni tečaj konverzije iznosi 7,53450 kn za 1 €.

Povezani članci