Bagatin Makeover Bagatin Makeover

Magdalena Divić

NovaTV Ekstremni Makeover 2019

„Zbog svojih grudi prolila sam sigurno more suza. Nakon zahvata, napokon, mogu reći da živim punim plućima!“

Imotski, 25 godina

Magdalena dolazi iz Imotskog, ima 25 godina te je studentica novinarstva. Od najranijeg puberteta, pa sve do nedavno, proživljavala je traume uzrokovane težim oblikom asimetričnosti grudi. Nesklad između veličine i oblika grudi znatno je utjecao na njezin fizički izgled, ali još važnije, na psihičko stanje i kvalitetu života.

Sram i neugoda osjećaji su s kojima se Magdalena navikla živjeti, ali su je pritom sprječavali da se osjeća zadovoljna svojom pojavom, živi ispunjeno i sretno. Bol koju je trpjela, nije bila samo psihička. Naime, nesklad konfekcijskog broja njezinih grudi doveo je do fizičkih bolova u navedenom području, uzrokovanih grudnjacima i košaricama koje su ostavljale trag u koži.

Njezina skromna želja bila je jednostavan i normalan život uz izgled grudi koji je neće sprječavati da se osjeća ugodno i opušteno u svome tijelu, da nosi odjeću koju želi i da ne trpi bol, a Poliklinika Bagatinu ju je, s velikom radošću, odlučila ostvariti.

Na prvim konzultacijama kod doktora Dinka Bagatina, pomoću Vectra XT 3D fotosimulatora, napravljena je projekcija finalnog rezultata, a Magdalena je po prvi puta mogla vidjeti simulaciju svojih grudi. Vectra XT 3D fotosimulator pruža pacijentu određenu sigurnost u rezultat zahvata, a našem doktoru sjajan je pokazatelj onog što pacijent želi te uvelike pridonosi međusobnoj komunikaciji.

Doktor nam je objasnio kako je kod svih žena prisutna blaga asimetrija grudi te kako se, u Magdaleninom slučaju, jedna strana grudi znatnije razvila od druge. Nakon pregleda i konzultacija, uslijedila je odluka da se na desnoj dojci napravi liposukcija, a potom korekcija položaja bradavice i to s idejom da se ostvari podignutija i izraženija kontura grudi te, naravno, simetrija.

Zahvatom VASERlipo ultrazvučne liposukcije, cilj je smanjiti i preoblikovati određeni dio tijela, u Magdaleninom slučaju, grudi. Posebnost ove najmodernije tehnologije u svijetu liposukcije je što tijekom rada ultrazvuka dolazi isključivo i samo do ravnomjernog razbijanja masnih stanica, a krvne žile, kapilare, živci i kolagen u tkivu ostaju netaknuti tako da je Magdalenina postoperativna trauma, bol, kao i podljevi i masnice, bila neusporediv manja, nego u slučaju da se podvrgnula klasičnoj, mehaničkoj liposukciji. Upravo zato je VASERlipo ultrazvučna liposukcija postala zlatni standard oblikovanja tijela. Pri samom kraju zahvata je doktor prema oznakama, izvršio redukciju kože i potkožnog tkiva te preraspodjelu žlijezda.

Po oporavku, točnije dva mjeseca nakon kirurškog zahvata, pozvali smo Magdalenu i na lasersko uklanjanje madeža. Naime, kako je oduvijek imala izražene madeže na području vrata i ispod pazuha, često su bili prepreke pri stavljanju nakita, oblačenju donjeg rublja i odjeće, ali i veliki potencijalni zdravstveni problem. Doktorica Jolanda Kanižaj Rajković, specijalist dermatovenerologije, provela je ovaj brz i jednostavan  postupak, koji u Poliklinici Bagatin radimo sa ili bez lokalne anestezije i bez potrebe za posebnim mirovanjem nakon zahvata. U ovom slučaju, oporavak je trajao svega par dana, koliko je koži bilo potrebno da potpuno zacijeli, bez značajnijih ožiljaka.

Magdalena opisuje cijeli proces transformacije u Poliklinici Bagatin kao početak nekog novog života, lakšeg i ugodnijeg, uz izgled za koji napokon može reći da joj se sviđa. Sreća je time veća što se tako nešto nije usudila ni izgovoriti, a kamoli pomislila da će doživjeti.

Opuštena, vedra i sigurna u sebe, nova Magdalena se voli pohvaliti kako su prijatelji i poznanici uočili veliku promjenu u njezinoj figuri, koju sad može ponosno istaknuti izborom odjeće koju je oduvijek htjela nositi, kao i kompletno novi govor tijela s kojim samouvjereno ulazi u svaku prostoriju.

Drago nam je da smo bili dio njezine preobrazbe koja, sa sigurnošću možemo reći, donosi lakšu i ljepšu budućnost.

Galerija

Vrijednost
Vrijednost makeovera

25.000 kn / 3.318,07 €

Fiksni tečaj konverzije iznosi 7,53450 kn za 1 €.

Povezani članci