Bagatin Makeover Bagatin Makeover

Dragana Štefok

NovaTV Ekstremni Makeover 2019

„Cijeli život se osjećam kao da imam nos koji nije moj. Ovu promjenu sam čekala godinama!“

Donji Kraljevec, 36 godina

Dragana je rodom, kako se voli pohvaliti, iz Slavonije, dok ju je u Međimurje dovela ljubav.  Sa svojih 36 godina, sretna je supruga te još ponosnija majka troje djece. Veselog je karaktera i poznata po svom velikom i toplom osmijehu. Oduvijek je bila zadovoljna svojim fizičkim izgledom i s veseljem je prihvaćala sve promjene na tijelu koje su joj donijele trudnoće i dojenje. No, jedno nikada nije mogla prihvatiti – izgled svog nosa.

– Ne znam na koju foru sam dobila ‘muški’ nos – našalila bi se Dragana, pokazujući nam svoj profil i vršak nosa, koji ju je najviše smetao. ‘Pinocchio’ i ‘Miss Piggy’ samo su neki od nadimaka s kojima se nosila u djetinjstvu i mladosti, a kasnije, kada su zadirkivanja prestala, javio se novi neprijatelj – fotografije. Na obiteljskim i društvenim okupljanjima zazirala bi od fotoaparata, a sve fotografije koje snime njezini najbliži odmah bi obrisala. Smetala joj je veličina, profil, mimike kod disanja i svaka najmanja sitnica vezana za njezin nos. Odskakao je od ostatka njezinog toplog i nježnog lica, kako sama kaže, a zbog njega je često osjećala da ostavlja krivi prvi dojam te da nosom ‘para oblake’, što ju je posebno žalostilo.

Uzbuđena i nestrpljiva, odlučila se prijaviti za zahvat koji bi joj podario nos koji priliči njezinom karakteru, nježniji i ženstveniji. Poliklinika Bagatin, kao prvi i najbolji izbor za taj zahvat, jedva je dočekala ispuniti i nadmašiti Draganine želje.

Konzultacije i pregled doktor Tomica Bagatin započeo je, naravno, snimanjem na Vectra XT 3D uređaju, koji brojnim ugrađenim kamerama stvara projekcije rezultata zahvata, dajući kvalitetne trodimenzionalne fotografije cijelog tijela. Potencijalni rezultat već je na ekranu, u Draganinim očima, izgledao zapanjujuće.

Uslijedila je korekcija nosa, poznata i kao rinoplastika, čiji je cilj estetska pravilnost, ali i dobra funkcionalnost nosa uz normalno disanje. U Draganinom slučaju, doktor je sagledao cijelo lice i uzeo u obzir sve omjere kako bi definirao savršen oblik nosa koji će potpuno pristajati njezinom licu. ‘Prvo što vidimo na čovjeku je nos i ako nije u skladu s licem onda to kvari harmoniju samog lica’ rekao je doktor Bagatin te objasnio kako je, da bi prirodno izbalansirao Draganin nos, najprije potrebno korigirati samu grbu, a zatim ‘sniziti’ visinu nosa i izravnati nosnu pregradu. Nakon tih inicijalnih korekcija, slijedilo je suženje tzv. piramide nosa te se zahvat priveo kraju s korekcijom vrška nosa, kojeg se smanjilo i suzilo, kako ne bi bio četvrtastog oblika, već u obliku trokuta.

Uz navedeni zahvat Dragani se uklonio madež na gornjoj usni, koji ju je ograničavao u pojedinim, jednostavnim stvarima poput nanošenja šminke, ali i estetska smetnja, a kasnije, u postoperativnom tijeku, spustila se brada s preparatima na bazi hijaluronske kiseline.

U jednom od Draganinih dolazaka u Polikliniku Bagatin, odlučili smo njezinom lijepom i zdravom osmijehu podariti još blistaviji izgled uz čišćenje zubnog kamenca i pjeskarenje, u sigurnim rukama Ive Japundžić, dr.med.dent. Dok čišćenje kamenca podrazumijeva uklanjanje svih tvrdih naslaga na zubima, pjeskarenje je bezbolna metoda uklanjanja pigmentacija nastalih na zubima. Sada je Draganin osmijeh bio još sjajniji!

Nakon transformacije, Dragana zrači pozitivnom energijom. Njezina bliža okolina koja zna za zahvat, oduševljena je promjenom, dok od svih drugih dobiva komplimente kako izgleda mlađe, nježnije i sretnije. Gledajući unatrag, Dragana opisuje svoje iskustvo u Poliklinici Bagatin kao pravu čaroliju, iznad svih očekivanja te ponosno ističe kako joj je preobrazba donijela dugo iščekivani mir te da napokon može reći da prihvaća i voli svoj lik.

Galerija

Vrijednost
Vrijednost makeovera

23.000 kn / 3.052,62 €

Fiksni tečaj konverzije iznosi 7,53450 kn za 1 €.

Povezani članci